Arent Muller raakte tien jaar geleden gefascineerd door partnerrelaties tijdens het coachen en trainen van individuen en organisaties. Dit leidde ertoe dat hij zich is gaan verdiepen in succes- en faalfactoren voor relaties, wat resulteerde in zijn afstuderen als toegepast psycholoog. Als inspiratiebron diende duizenden pagina’s literatuur, honderden onderzoeken en tientallen stellen die hun verhalen deelden.
Zijn eigen ervaringen in relaties motiveren om andere koppels te vergezellen op hun reis. Daarnaast werkt hij samen met de UAMC ziekenhuizen en Hogeschool van Amsterdam, waar hij leiderschapstrajecten en coaching verzorgt.
In het jaar 2000 is hij begonnen met het geven van coaching, training en therapie. Hij heeft intensief verschillende vormen van training, coaching, therapie en psychologie bestudeerd zowel theoretisch als praktisch.
Zijn persoonlijke missie is om mensen te begeleiden bij het groeien in hun relaties. Hij werkt graag met mensen die bewust kiezen voor persoonlijke groei. Belangrijke waarden voor hem zijn: openheid, spontaniteit, creativiteit en optimisme.
Wat is psychotherapie?
Psychotherapie, ook wel bekend als therapie, is ontstaan uit psychologische concepten die uitgaan van dialogen en gesprekken over emotionele kwesties. Het biedt constructieve benaderingen aan en creëert verbinding met het onderbewuste. Daarnaast biedt het nieuwe instrumenten om om te gaan met stress, verdriet, angst, levens- en carrièrewisselingen, interpersoonlijke relaties en nog veel meer.
Zoals eerder gezegd is psychotherapie gebaseerd op communicatie en omvat het de betrokkenheid van zowel de therapeut als de patiënt. Samen creëren zij een ruimte voor expressie en een duidelijke analyse van gedachten en behandelde onderwerpen.
Waarvoor is therapie bedoeld?
Psychotherapie kan gebruikt worden voor de behandeling van emotionele kwesties met een grote impact, zoals bijvoorbeeld het verlies van een geliefde. Maar ook voor andere problemen die we vaak als minder belangrijk beschouwen, zoals emotioneel ongemak op het werk, ruzies met je partner of zelfs apathie zonder duidelijke oorzaak. In het algemeen kan je beschouwen dat wanneer je één van de volgende problemen ervaart je een psycholoog moet zoeken:
- Het verleden is constant bij je. Denk aan de het verlies van een dierbare of een partner.
- Je voelt je erg ongemakkelijk, lijdt of bent meestal verdrietig. Als gevolg van bijvoorbeeld een trauma.
- Existentiële Crisis. Denk aan zingevingsvraagstukken.
- Je hebt het gevoel dat je geen controle hebt over je leven. Angst en een gevoel van onmacht.
- Constante negatieve gedachten. Depressies en/of negatieve gevoelens.
- Je voelt je gestresst. Sociaal en/of professioneel vlak.
Deze kleine of grote ongemakken beïnvloeden ons welzijn en kunnen ons soms uit balans brengen in de voortdurende cyclus van overgangen die het leven met zich meebrengt. En het is voor al deze verschillende momenten dat psychotherapie een rol speelt. Tijdens een sessie kun je je richten op zelfreflectie, het begrijpen van jezelf en beter omgaan met emoties bij nieuwe problemen die zich voordoen.
Holistische benadering
Wanneer je voor het eerst naar een psycholoog gaat, kan het zijn dat je de drang voelt om je hart te luchten, en dat is prima. Je krijgt hier alle gelegenheid toe. Het is belangrijk om eerst wat rust te creëren in de chaos die je voelt, zodat je wat meer ruimte krijgt en de hele situatie duidelijker wordt.
Aan de hand van jouw verhaal krijgt de psycholoog al inzicht in jouw situatie. Als je merkt dat er wat helderheid ontstaat in je gedachten, kun je samen met de therapeut bespreken hoe de behandeling vorm zal krijgen. Om succesvol te zijn, is het van belang dat jij je gehoord voelt door de hulpverlener. Het draait immers om jou als persoon en dat kan alleen wanneer jij je veilig voelt bij mij.
Als je niet lekker in je vel zit, kan dit al snel een gevoel van machteloosheid veroorzaken. Je situatie kan hopeloos lijken en daardoor beland je misschien in een vicieuze cirkel. De goede dingen in het leven worden naar de achtergrond gedrukt en raak je bijna vergeten. Door nadruk te leggen op positieve aspecten en inzicht te krijgen in jouw denk- en gedragspatronen, kan je situatie iets minder zwaar aanvoelen. Hierdoor zal je vertrouwen in een positieve uitkomst groeien.
Opstellen van behandelplan
Samen bespreken op welke manier jouw leven niet loopt zoals gewenst, geeft de psycholoog de kans om dit samen met jou te bekijken en te beoordelen of het realistisch is. Mensen zijn vaak hun eigen grootste vijand. We zijn sneller geneigd om negatief over onszelf en ons leven te denken dan positief. Maar het is mogelijk om het tij te keren en jouw leven weer op de goede weg te krijgen. Dit vergt tijd, inzet en energie, maar is zeer de moeite waard. Samen met de psycholoog ga jij op weg naar een gelukkigere toekomst. Je zult sterker in je schoenen staan en leert valkuilen herkennen.
Ken jezelf
Beslissingen worden vaak genomen uit gewoonte of verwachtingen. Maar of dat ook de juiste keuzes zijn, is nog maar de vraag. Jezelf goed leren kennen is essentieel voor het behouden van balans in je dagelijkse leven. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en leer je sneller je valkuilen herkennen. Dit betekent niet dat je altijd goed zal voelen, maar het betekent wel dat je eerder bijstuurt wanneer nodig. Op deze manier voorkom je erger en blijven klachten of negatieve gevoelens slechts tijdelijk van aard. De psycholoog kan je de juiste kracht en motivatie geven om te accepteren wat er aan de hand is en veranderingen aan te brengen.
Contact opnemen met Psycholoog Bilthoven
Bij Psycholoog Bilthoven kun je snel terecht voor een intakegesprek om jouw situatie te bespreken en de juiste begeleiding te krijgen. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van skype, beeldbellen of telefoongesprekken. Neem contact op met Psycholoog Bilthoven via de website of bel Arent Muller direct om een afspraak te maken.
Praktische informatie
Tarief: €135
Sessieduur: 75 minuten
Beroepsvereniging: NOBCO
Locatie & contact
Bilthoven Therapie
Arent Muller
Tel: 06 22 43 69 97
Centrum de Linde, Jachtlaan 15, Bilthoven