Psycholoog Malden

Chantal Stalmeijer is opgeleid als creatief therapeut, heeft voor de klas gestaan in het basisonderwijs en heeft een conservatoriumdiploma als docerend musicus met zang als hoofdvak.

Bij elke keuze die ze heeft gemaakt, volgde ze haar hart. Wat past er nu bij dit moment? Wat inspireert mij? Wat wil ik echt? Al deze keuzes hebben haar gebracht tot waar ze nu is, namelijk mensen helpen en begeleiden die worstelen met zichzelf en wat het leven hen brengt.

Tijdens haar professionele carrière heeft ze veel mensen ontmoet en ondersteund in verschillende gebieden van hun leven. Met behulp van methoden zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Positieve psychologie en Voice Dialogue en mindfulness wilt ze dit nu nog dieper en persoonlijker doen in haar eigen praktijk. Ze is vastbesloten om jou te helpen je unieke pad te vinden en te bewandelen.

Werkwijze Psycholoog Malden

In dit proces wordt je begeleid met aandacht, empathie en openheid. Je gaat aan de slag door middel van gesprekken gecombineerd met speelse en creatieve oefeningen. Door haar achtergrond als zangdocent en creatief therapeut kan ze ACT-oefeningen op een creatieve manier aanbieden, zodat je met luchtigheid en humor je persoonlijke proces kunt aangaan.

We beginnen met een gratis telefoongesprek waarin we elkaar leren kennen en jouw hulpvraag kort bespreken. Daarna plannen we een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag verder verkennen en samen doelen stellen voor wat jij graag wilt bereiken. Een gemiddeld traject bestaat uit 10 sessies, met variatie in frequentie: wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. We passen de frequentie aan op jouw behoeften.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een vorm van psychotherapie die zich richt op het vergroten van psychologische flexibiliteit. In plaats van te vechten tegen ongewenste gedachten of emoties, leer je om ze te accepteren en bewust keuzes te maken op basis van je persoonlijke waarden. ACT helpt je om meer veerkrachtig te worden, beter om te gaan met stressvolle situaties en meer ruimte te creëren voor positieve verandering.

De kracht van Positieve psychologie

Positieve psychologie richt zich op het versterken van positieve emoties, talenten en kwaliteiten. In plaats van alleen aandacht te besteden aan problemen of stoornissen, kijkt deze benadering naar wat er goed gaat in iemands leven. Door middel van verschillende oefeningen en interventies kun je leren om positiever te denken, sterke relaties op te bouwen en je algemene welzijn te vergroten.

Leer je innerlijke dialoog kennen met Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode die zich richt op het bewust worden en verkennen van verschillende delen in je persoonlijkheid. Vaak hebben we meerdere interne stemmen die invloed uitoefenen op ons gedrag en onze emoties. Met Voice Dialogue kun je deze stemmen beter leren begrijpen, ze in balans brengen en bewuste keuzes maken gebaseerd op de behoeften van al je innerlijke delen.

Rust en balans met mindfulness

Mindfulness is een techniek die steeds meer bekendheid krijgt als een effectieve manier om stress te verminderen, rust te creëren en meer aandachtig in het leven te staan. Door middel van meditatietechnieken leer je om bewuster te worden van het hier-en-nu, zonder oordeel. Mindfulness kan helpen om negatieve gedachten los te laten, beter om te gaan met stressvolle situaties en meer veerkracht op te bouwen.

Contact opnemen met Psycholoog Malden

Bij Psycholoog Malden kun je snel terecht voor een intakegesprek om jouw situatie te bespreken en de juiste begeleiding te krijgen. Neem contact op met Psycholoog Malden via de website of bel Chantal Stalmeijer direct om een afspraak te maken.

Praktische informatie
Tarief: €90
Sessieduur: 60 minuten
Beroepsvereniging: NFG, ACBS

Locatie & contact
Therapeut Malden
Chantal Stalmeijer
Veldsingel 146, 6581 TD Malden
Tel: 06 53630071