Psycholoog Zwolle

Psycholoog ZwolleFrancis van der Loos van Psycholoog Zwolle, heeft in 2002 een opleiding tot Gestalt- en Lichaamswerktherapeut afgerond. Zij is RBCZ-registertherapeut en aangesloten bij de NVPA (Beroepsgespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten). Van 2015 tot 2018 was zij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Gestalttherapeuten. Sindsdien runt zij een praktijk in Zwolle. Naast haar praktijkwerkzaamheden blijft zij investeren in haar eigen ontwikkeling, door middel van actieve nascholing. Hiernaast is zij werkzaam als verpleegkundige en begeleidt tevens terminale patiënten en mantelzorgers.

Mens als geheel bij Psycholoog Zwolle

De Gestalttherapie is aan het eind van de vorige eeuw ontstaan vanuit de traditie van Freud. Deze therapie maakte een einde aan de welbekende ‘divan’ waar de patiënt plaats op nam en vrijelijk kon associëren, zonder dat de therapeut zich daarin mengde. Gestalttherapie vraagt juist om een actieve inmenging van de therapeut, die vaak veel verder gaat dan in de moderne therapieën. In de therapie wordt tevens uitgegaan van het feit dat de mens een ‘geheel’ is en niet zonder meer kan worden opgesplitst in verschillende delen of functionaliteiten. De inbreng van de persoon die de therapie geeft, inclusief de levenservaring, vormt een essentieel onderdeel.

Niet voor niets staat op de website ook iets over de persoonlijke achtergrond van deze therapeut: het verlies van haar broer op 18-jarige leeftijd. De reden is dat Gestalttherapie uitgaat van een ‘relatieve waarheid’, wat wil zeggen dat de waarheid een product is van een perceptie die van persoon tot persoon kan verschillen. Ook staat het contact in het ‘hier en nu’ in de therapie centraal. De therapeut vormt daarbij niet alleen maar de rol van ‘degene die het weet’, maar is tevens ook de persoon die zich vragen stelt aan de ander.

Een socratische opstelling binnen de Gestalttherapie is dan ook niet vreemd. In het contact met de therapeut is er tevens ruimte voor het ‘experiment’: zo kunnen bijvoorbeeld imaginaire confrontaties met personen uit het leven van de client worden opgeroepen door verschillende stoelen in de ruimte te plaatsen. Francis van der Loos breidt haar eigen therapie uit met onder meer lichaamswerk, systemisch werk, dromenwerk, Za Zen meditatie en bio-energetica.

Pijn leren herkennen

De doelstelling van Francis van der Loos is om bepaalde vormen van pijn te leren herkennen en zo terug te komen bij de eigen bron. Deze geeft vervolgens aan in welke richting iemand zijn leven verder kan ontwikkelingen. Rouw, stress, somberheid, onzekerheid en faalangst kunnen klachten vormen die een aanleiding kunnen zijn contact op te nemen met Psycholoog Zwolle. Ook zaken die zich mogelijk niet direct als psychische ‘klachten’ aandienen, kunnen ook aanleiding zijn om contact te zoeken, bijvoorbeeld bij een behoefte aan zingeving in het leven of het uitbouwen van spiritualiteit.

Haar website geeft aan dat er bijna altijd een gedeeltelijke vergoeding bestaat, behalve bij relatietherapie en workshops. In sommige gevallen vindt er een extra vergoeding plaats via de aanvullende zorgverzekering. De website biedt een handige link om te checken of een behandeling bij jouw zorgverzekeraar voor vergoeding in aanmerking komt.

Contact opnemen met Francis van der Loos, Psycholoog Zwolle

Neem contact op met Psycholoog Zwolle via de website of bel Francis van der Loos direct om een afspraak te maken.

Praktische informatie
Tarief: €90
Sessieduur: 60 minuten per sessie.
Beroepsvereniging: RBCZ, NVPA, SCAG

Locatie & contact
Francis van der Loos
Mijn praktijk adres: Rijnlaan 239, Zwolle
Openingstijden: maandag-vrijdag van 9:00-17:00