Psycholoog Wageningen

Chantal Zwetsloot begeleid mensen vanuit haar praktijk Psycholoog Wageningen begeleiding en ondersteuning aan mensen die worstelen met problemen in het leven. Haar doel is om mensen weer in contact te brengen met zichzelf en anderen.

Naast haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en sociaal therapeut, heeft ze zich verder ontwikkeld in verschillende gebieden. Chantal Zwetsloot is opgeleid in mindfulness MBCT, Lomi Lomi Massage, focussen, kunstzinnig dynamisch coachen, vrouwencirkels, de-armouring, relatietherapie, life-coaching, psychosociale therapie en ACT.

Haar passie ligt bij het helpen herstellen van de verbinding met jezelf en anderen om je heen. Met meer dan 20 jaar ervaring en diverse opleidingen heeft ze de kennis en vaardigheden om jou weer goed te laten voelen. Dit doet ze door middel van verschillende therapievormen. Waaronder relatietherapie, psychosociale therapie, lichaamsgerichte therapie en act-therapie.

ACT Therapie: stap uit je hoofd en leef in het hier en nu

In ons drukke leven worden we vaak geleefd door onze gedachten en emoties. ACT Therapie (Acceptance and Commitment Therapy) helpt je om meer bewust te worden van deze gedachten en emoties, zonder dat ze je leven beheersen. Door middel van verschillende technieken leer je loslaten wat niet helpend is en keuzes te maken die in lijn zijn met jouw waarden. De 6 kernprocessen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Cognitieve defusie
  • Mindfulness
  • Acceptatie
  • Zelf-als-context
  • Verhelderen van waarden
  • Toegewijde actie

Psychosociale therapie: grip krijgen op jezelf en je situatie

Soms loop je vast in je leven door gebeurtenissen uit het verleden of huidige problemen waar je maar niet uitkomt. Psychosociale therapie gaat verder dan alleen praten; het is gericht op het verkrijgen van inzicht in de oorzaken van problemen en het ontwikkelen van vaardigheden om hiermee om te gaan. Samen werken we aan herstel en het creëren van een betere balans in jouw leven.

Lichaamsgerichte therapie: maak contact met je lichaam en emoties

Ons lichaam is een bron van wijsheid, maar we zijn vaak geneigd om deze signalen te negeren. Bij lichaamsgerichte therapie ligt de focus op het opheffen van een genesteld trauma dat jouw energiedoorstroom beperkt en daarmee klachten veroorzaakt. Dit doe ik als ervaren therapeut met behulp van de-armouring. Dit is een speciale vorm van lichaamsgerichte therapie die diepgaand is. Het doel van de sessies is je lichaam zover te krijgen dat het trauma, spanning of een emotionele lading gaat loslaten. Dit alles gebeurt met een zachte aanraking. Als je eenmaal meemaakt hoe een zachte aanraking zoveel goeds kan brengen, ervaar je zelf de kracht van de-armouring.

Met lichaamsgerichte therapie word je je bewust van de spanningen in je lichaam en leer je deze los te laten. Zo kom je weer in contact met jezelf en leer je emoties te herkennen en er op een gezonde manier mee om te gaan.

Relatietherapie: samen werken aan een sterke(re) relatie

Elke relatie kent ups en downs, maar soms kom je er zelf niet meer uit. Relatietherapie biedt de mogelijkheid om samen met je partner de onderliggende patronen en communicatieproblemen in jullie relatie onder de loep te nemen. Door het vergroten van begrip, openheid en verbondenheid kunnen jullie werken aan een sterke(re) relatie.

Contact opnemen met Psycholoog Wageningen

Bij Psycholoog Wageningen kun je snel terecht voor een intakegesprek om jouw situatie te bespreken en de juiste begeleiding te krijgen. Neem contact op met Psycholoog Wageningen via de website of bel Chantal Zwetsloot direct om een afspraak te maken.

Praktische informatie
Tarief: Start vanaf €75
Sessieduur: afhankelijk van de soort therapie, 60 minuten tot 120 minuten per sessie.
Beroepsvereniging: NFG, RBCZ

Locatie & contact
Chantal Zwetsloot
Tel: 06 199 063 79
Adres:  Veerstraat 110, Wageningen