Psycholoog Breukelen

Ik ben Marjolein van Lun en ik werk al jaren als therapeut bij Psycholoog Breukelen. Het begeleiden van mensen loopt als een rode draad door mijn leven. Als reïntegratiecoach van langdurig en chronisch zieke mensen ben ik veel verschillende problemen tegen gekomen waarmee mensen in hun leven te maken krijgen. Na vijf jaar wilde ik me meer verdiepen in de psychische- en verslavingsproblematiek en zodoende ben ik gaan werken bij een GGZ instelling voor verslavingszorg.

Ik heb mijn opgedane kennis en ruime werkervaring aangevuld met een HBO opleiding voor psychosociaal therapeut. Tijdens deze opleiding zijn verschillende therapeutische gesprekstechnieken, psychologische stromingen en psychopathologie aan bod gekomen. Ik heb ook mezelf beter leren kennen. Hoe sta ik eigenlijk in het leven? Deze studie is een aanzet geweest om me verder te blijven ontwikkelen.

Door mijn opleidingen en werkervaring in het bedrijfsleven, geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulpverlening ben ik breed georiënteerd. Ik bekijk hulpvragen vanuit verschillende invalshoeken. Ik vind het interessant en een uitdaging om mensen te begeleiden en te zien hoe ze door vernieuwde inzichten, kennis en ervaring met vertrouwen een volgende stap kunnen maken.

Hoe EMDR therapie jou kan helpen

Heb je last van steeds terugkerende nare herinneringen? Of merk je dat bepaalde gebeurtenissen een grote invloed hebben op je dagelijks leven en je niet los kunt laten? Dan kan EMDR therapie de oplossing zijn. Deze effectieve therapievorm is erop gericht om je snel en duurzaam te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen, en is een van de specialisme die de praktijk aanbiedt.

EMDR, ook wel bekend als Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een bewezen effectieve behandelingsmethode voor mensen die last hebben van trauma’s zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS), angsten en fobieën, paniekstoornissen en verschillende andere traumagerelateerde problemen. Het doel van deze vorm van therapie is het verwerken van onverwerkte negatieve ervaringen die in het geheugen zijn opgeslagen en nog steeds invloed hebben op je dagelijkse leven.

Waarom kiezen voor EMDR therapie?

EMDR therapie wordt al jarenlang succesvol toegepast bij diverse psychische klachten. Het is een bewezen effectieve behandelmethode met snelle resultaten. Eén van de grootste voordelen van EMDR therapie is dat het relatief kortdurend is, vaak bestaande uit slechts enkele sessies. Daarnaast is het een gestructureerde therapievorm die volgens protocollen wordt uitgevoerd, wat zorgt voor duidelijkheid en heldere doelen.

Met behulp van EMDR therapie kun je jouw trauma’s of nare ervaringen verwerken en de impact ervan verminderen. Je leert om te gaan met triggers, angsten en paniekreacties. De behandeling biedt ook ruimte om positieve overtuigingen te ontwikkelen over jezelf en je toekomst. Het uiteindelijke doel is stabiliteit, zelfvertrouwen en herwonnen controle over jouw leven.

Hoe werkt EMDR therapie bij Psycholoog Breukelen?

Bij Psycholoog Breukelen zorg ik door middel van gecontroleerde oogbewegingen of andere vormen van bilaterale stimulatie dat informatie in je hersenen opnieuw verwerkt wordt. Hierdoor neemt de emotionele lading van de herinneringen af en worden ze op een nieuwe manier in je geheugen opgeslagen. Dit kan leiden tot vermindering van klachten en een betere emotionele veerkracht.

In het begin besteed ik aandacht aan de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Ik begin met klikjes door middel van een koptelefoon. Daarna volgen handbewegingen en eventueel tikjes op de knieën. En zo wordt de oude emotionele lading als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats.

Ik help je dan ook graag om de herinneringen die je hebt aan ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Om zo je klachten te verminderen of te laten verdwijnen. EMDR is dan ook een kortdurende therapievorm.

Neem contact met Psycholoog Breukelen op

Wil je een afspraak maken bij Psycholoog Breukelen of heb je een vraag? Stuur mij dan een bericht!

Praktische informatie

Werktijden: maandag tot en met vrijdag
Tarieven: 90 euro
Sessieduur: 60 minuten
Wachtlijst: geen
Beroepsvereniging: NFG

Locatie
Emmaweg 2, Maarssen